بهینه سازی تولید اسید سیتریک
در این مقاله به یکی از روش های بهینه سازی تولید اسید سیتریک پرداخته شده است.
اگر قصد فروش اسید خشک در تهران را دارید با کارشناسان ما که مرکز پخش اسید سیتریک خشک می باشد، همراه باشید.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با فروشنده اسید سیتریک خشک جهت بررسی قیمت فروش اسید سیتریک خشک در ارتباط باشید.
بیوتکنولوژی علم استفاده از میکروارگانیسم ها در جهت تولید فرآوردههای مختلف می باشد. امروزه بسیاری از فرآوردههای حاصل از تخمیر میکروبی به عنوان افزودنی و مکمل در صنایع غذایی و دارویی استفاده میشوند.
اسیدهای آلی از مهمترین محصولات میکروبی میباشد که به عنوان افزودنی در صنایع غذایی کاربرد دارد. از میان تمام اسیدهای آلی، فقط اسید سیتریک است که منحصرا از تخمیر تولید شده و برای تولید اسیدهای آلی دیگر بین فرایندهای شیمیایی و میکروبی رقابت نزدیکی وجود دارد. در ادامه به بهینه سازی تولید اسید سیتریک می پردازیم.
همچنین بخوانید: کاربردهای اسید سیتریک در صنایع مختلف
آسپریژیلوس نایجر گونه مناسب اسید سیتریک
در بین گونههای میکروبی آسپررژیلوس نایجر گونه مناسبی جهت بهینه سازی تولید اسید سیتریک میباشد.
با توجه به گستردگی مصرف اسید سیتریک در صنایع مختلف و با هدف افزایش میزان تولید اسید سیتریک از این گونه قارچی، تحقیقات وسیعی صورت گرفته است.
این فعالیتها بخش های مختلفی نظیر بهینه سازی سوش، بهینه سازی محیط کشت (استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت تر) و کاهش هزینه استخراج اسید سیتریک از مایع نهایی تخمیر میباشد.
در ادامه به روش بهینه سازی تولید اسید سیتریک پرداخته شده است.
در سالهای اخیر تحقیقات وسیعی در زمینه بهینه سازی تولید اسید سیتریک از این گونه میکروبی انجام شده است. تحقیقی که توسط متی و همکاران انجام شد نشان داد که منابع کربن قابل توجهی در تولید اسید سیتریک از این گونه قارچی دارد. کوبیک و روهر نشان دادند که ساکارز منبع مناسبی برای تولید اسید سیتریک می باشد.
تحقیقات پاپاگانی نشان داد که کاهش pH محیط کشت، تولید اسیدهای آلی مانند اگزالیک اسید را کاهش داده و باعث افزایش تجمع اسید سیتریک در محیط کشت میشود.
همچنین طبق نتایج همین مطالعه، با کاهش pH امکان آلوده شدن محیط کشت کاهش یافت.
بیشتر بخوانید: خواص فیزیکی و شیمیایی اسید سیتریک
بررسی ترکیبات محیط کشت در جهت بهینه سازی تولید اسید سیتریک
با توجه به تحقیقات انجام شده جهت بهینه سازی تولید اسید سیتریک، به نظر میرسد ترکیبات محیط کشت در میزان تولید اسید سیتریک توسط آسپرژیلوس نایجر موثر میباشند.
از این رو در این تحقیق تأثیر ترکیبات فیزیکی و شیمیایی محیط کشت به منظور بهینهسازی تولید اسید سیتریک از گونه جدید جداسازی شده آسپرژیلوس نایجر بررسی شد.
نتایج روش one factor at time در جهت بهینه سازی تولید اسید سیتریک
نتايج روش One factor at time نشان داد که ميزان اسيد سيتريك با افزايش دور همزن از 151 به 211 دور در دقيقه، دما از 11 به 32 درجه سلسيوس و کاهش pH به 2، افزايش يافت.
همچنین تيمارهاي حاوي سويا و عناصر معدني نسبت به بقيه تيمارها تأثير قابل توجهي در افزايش توليد اسيد سيتريك (حدود 25گرم در ليتر) داشتند.
همچنين نتايج نشان داد که امواج اولتراسونيك در زمان رشد ميکروارگانيسم تأثير قابل توجهي در افزايش اسيد سيتريك داشته است.
آزمون آماري سطح پاسخ نشان داد که بيشترين ميزان توليد اسيد سيتريك (58گرم در ليتر) در سطوح 87/230 گرم در ليتر ساکارز و200 گرم در ليتر پودر سويا توليد شد.
با توجه به نتايج به دست آمده افزايش قابل توجه توليد اسيد سيتريك در شرايط بهينه نسبت به شرايط اوليه تخمير نشان دهنده روش آماري مناسب به منظور بهينه سازي تولید اسید سیتریک و انتخاب صحيح متغيرهاي اعمالي و سطوح استفاده شده ميباشد.
نویسنده: حمیدرضا صمد لوئی- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه شاهرود
دانلود مقاله بهینه سازی تولید اسید سیتریک pdf
دانلود مقاله بهینه سازی تولید اسید سیتریک word